camping uit de lucht

Camping du Chateau is gelegen in het hart van de Vogezen op 595 km vanaf Utrecht. Schermafbeelding 2020 03 28 om 11.24.06De Vogezen is het meest zuidelijke departement van de Lorraine, maar ook de naam van de 170 km lange bergketen die samen met het Zwarte woud het Rijndal begrenst. Dit gebergte is zo’n 60  miljoen jaar geleden samen met het Zwarte woud ontstaan.

In de bosrijke omgeving vinden we een uitgebreide Flora en Fauna.
Naast onder andere de herten, everzwijnen, reeën, vossen, dassen, gemzen en eekhorens leven er in deze streek zo’n 150 vogelsoorten.

Als men het over de Flora van de Vogezen heeft kan de wilde gele narcis, die hier bekend staat als “jonquilles” niet ontbreken. Deze “jonquilles “staan symbool voor de streek evenals de blauwe  bessen ”myrtilles”.

De meren van de Vogezen zijn ook een kenmerkend verschijnsel. Lac Blanc, lac Noir, lac des Truites, Gérardmer, Longemer en Retournemer zijn beeldschoon om te zien. Op sommigen kunt u heerlijk zwemmen en varen. Maar deze meren zijn nog niets vergeleken Blanchemer, een uniek overblijfsel uit de ijstijd.
Ook de prachtige watervallen in deze omgeving zijn zeker een bezoekje waard.

De bergen die in het voor, hoog en na seizoen onbeperkte wandelmogelijkheden bieden worden ‘s winters omgetoverd tot een waar langlauf/ski gebied.
Uitleg over het  Vogezerklimaat en zijn vier mooie seizoenen is te vinden op deze website.

Naast deze schitterende natuur beschikt deze regio over vele leuke dorpjes met elk zijn eigen marktjes en
streekproducten. 
Zo ook in de naastgelegen Elzas zijn Munster, Riquewihr, Colmar en Straatsburg echte aanraders voor een dagje uit.